top of page

Lackförsegling

Keramisk Lackförsegling för glans, avrinning och slittålighet,

Lackskydd kan ha olika benämningar: 

  • Lackförsegling

  • Lackkonservering

  • Lackskydd

  • Glansförsegling

Samtliga syftar på applicering av ett skyddande medel över

billacken. Du får det gjort snabbt och professionellt hos oss på Centralrekonden i Uppsala.

Keramisk Lackförseglin - livslängd och återbehandling

Lackförsegling appliceras med fördel på nybils-lack. En lackförsegling

ökar glansen, avrinningen, slittåligheten och andrahandsvärdet på bilen. Livslängden varierar på grund av olika faktorer som:

  • tvättfrekvens

  • typ av avfettningsmedel och dosering

  • allmänt lackslitage

  • lackförseglingens tålighet

Livslängden på en lackkonservering brukar variera mellan 3-5 år beroende på produkt, men rekommenderad återbehandling brukar vara cirka 18 månader på de flesta produkterna. Exempel på produkter: Ditec, Toughguard, Mr Cap, Silver seal, PPS. 

Blue car being washed
Car Front

Världens enda patenterade lackskydd – klarar vårt klimat

Vi på Centralrekonden använder oss av PPS Lackskydd - världens enda patenterade lackskydd. Det är teflonbaserat och lämpar sig väldigt bra för vårt nordiska klimat tack vare sin slittålighet och hårda yta. Dessutom ger det en mycket bra glans och avrinning. Vi rekommenderar en återbehandlingstid på 18 månader. Tester visar att PPS Lackskydd är fullt kompatibel med Ditec och Mr Cap.

Keramisk lackförsegling – lyx för lacken

För dig som vill ha det allra bästa till lacken har vi också keramisk lackförsegling. Det bästa du kan få som lackskydd. Hårdhet är 10/10. Keramisk lackförsegling är ett hållbart permanent skydd och en riktigt lyxig lackförsegling. Du får en oklanderligt snygg och lättskött bil, som dessutom skyddas från onödig värdeminskning. 

Ta kontakt med oss om du vill veta mer om lackförsegling. Vi har mer än 15 år i branschen. Besök också gärna vår lokal i centrala Uppsala. Lämna in bilen på drop-in, eller boka tid direkt. Vi hoppas att du ska trivas hos oss, vi vet att din bil kommer att göra det.

bottom of page